Opetuspalvelut / Undervisningstjänster

SYKSY 2021

ONNEA PORVOO 675 VUOTTA!

Vuonna 2021 juhlimme Porvoon 675-vuotispäivää! Kaupungin todellinen ikä herättää kuitenkin kysymyksiä, ja siihen onkin tarjolla useita eri tulkintoja. Jo käytäntö, mistä tapahtumasta tai asiakirjasta ikä lasketaan, on tulkinnanvaraista. Vanhan tulkinnan mukaan kaupunki olisi perustettu vuonna 1346 mutta nykytutkimuksen mukaan todennäköisempi vuosi on lähempänä 1380-lukua.

Porvoossa on kuitenkin vuodesta 1846 lähtien juhlittu merkkivuotta joka 50. tai 25. vuosi. Näin ollen tänä vuonna on jälleen juhlan aika ja myös Porvoon museon opetuspalveluiden teemana on kaupunkimme juhlavuosi.

TERVETULOA TURVALLISESTI PORVOON MUSEOON!

Porvoon museo on jälleen avannut ovensa. Korona-riski on kuitenkin muuttanut toimintatapojamme ja tarjontaamme. Pyrimme kuitenkin palvelemaan kouluja ja päiväkoteja niin, että museon opetuspalvelut olisivat mahdollisimman turvallisia kaikille.

Koulujen ja päiväkotien museovierailut pyritään ajoittamaan museon normaalien avoinnaoloaikojen ulkopuolelle niin, ettei tiloissa ole muita ryhmiä. Luokkia ja ryhmiä on vastaanottamassa useampi opas tai museolehtori niin että voimme jakaantua pienempiin ryhmiin ja tätä kautta pitää huolta turvaväleistä.

Olemme koonneet syksyksi oheisen ohjelman, joka on koottu erikoisolosuhteet huomioon ottaen. Mutta – kuten viime vuonna opimme – muutokset ohjelmassa voivat olla mahdollisia… Aiheesta lisätietoja antavat Porvoon museon museolehtorit, jotka ovat tavoitettavissa sähköpostitse kysymyksiänne varten.

Turvallista ja mukavaa syksyä kaikille!

RAGNAR EKELUND – erikoisnäyttely avautuu 17.9!

Taiteilija ja runoilija Ragnar Ekelundin (1892-1960) läpimurto tapahtui vuonna 1915 ja tämän modernistisen taiteilijan tärkeimpiä aiheita olivat maisemat ja interiöörit. Porvoo oli hänen koulukaupunkinsa ja myöhemmin hän vietti kesänsä Porvoon saaristossa kesäpaikassaan Graningen huvilalla. Porvoon museo ennakoi tulevaa taiteilijan 130 v –juhlavuotta järjestämällä näyttelyn museon kokoelmissa olevilla taideteoksilla.

Näyttely on avoinna tammikuun loppuun asti. Näyttelyyn järjestetään teemakierroksia päiväkoti- ja koululaisryhmille. Museovierailu kestää kokonaisuudessaan 45 min ja on ilmainen kaikille Porvoon päiväkoti- ja kouluryhmille. Vierailuaika varataan museolehtori Hannele Tenhovuorelta (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi)

LAIVA ON LASTATTU!

Porvoolaiset saivat suorat yhteydet ulkomaiden keskuksiin 1700-luvulla. Parhaimmillaan porvoolaiset kauppiaat omistivat kymmeniä aluksia. Liikenne oli vilkasta ja Haikkoon satamassa saattoi olla ankkuroituna samanaikaisesti jopa kaksi- tai kolmekymmentä purjealusta. Muistona tästä ajasta ovat Porvoon museon kokoelmiin kuuluvat kymmenet 1800-luvun laivamaalaukset, jotka ovat esillä Vanhassa Raatihuoneessa marraskuun loppuun asti.

Näyttelyyn järjestetään teemakierroksia päiväkoti- ja koululaisryhmille. Museovierailu kestää kokonaisuudessaan 45 min ja on ilmainen kaikille Porvoon päiväkoti- ja kouluryhmille. Vierailuaika varataan museolehtori Hannele Tenhovuorelta (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi)

JOULU SAAPUU PORVOON MUSEOON VIIKOLLA 48

Aamiainen G.M. Armfeltin kanssa

Gustaf Mauritz Armfelt (1757-1814) oli yksi Kustaa III:n lähimmistä miehistä, myöhemmin tsaari Aleksanteri I:n neuvonantaja ja tunnettu loistavista seurapiiritaidoistaan. Porvoon museo kattaa joulun kunniaksi aamiaispöydän astiastolla, jonka Armfelt hankki asuessaan Wienissä ja jota hän käytti myöhemmin Joensuun kartanossa Halikossa. Mitä aamiaiseksi syötiin 1800-luvun alussa? Mitä muuta oli tarjolla sillin ja puuron lisäksi?

Näyttely on avoinna tammikuun loppuun asti. Näyttelyyn järjestetään teemakierroksia päiväkoti- ja koululaisryhmille. Museovierailu kestää kokonaisuudessaan 45 min ja on ilmainen kaikille.

Porvoon päiväkoti- ja kouluryhmille. Vierailuaika varataan museolehtori Hannele Tenhovuorelta (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi)

VANHA RAATIHUONE JA HOLMIN TALO – jännittäviä aikamatkoja menneisyyteen

Porvoon vanha raatihuone on Suomen vanhin yhä pystyssä oleva raatihuone! Nykyään se on täynnä jännittäviä aarteita ja sen perusnäyttelyt kattavat Porvoon ja sen lähiseudun historian jääkauden päättymisestä aina 1930-luvulle asti.

Vuonna 1763 valmistuneessa Holmin talossa voi tutustua varakkaan porvoolaisen kauppiaan kotiin ja talon elämään 1700-luvun lopulla. Talosta löytyvät sali, förmaaki eli salonki, herrainhuone, makuuhuone ja keittiökamari.

Vanhan raatihuoneen opetuspalveluja:

Opastuksia museossa: monipuolinen valikoima erilaisia teemoja, esim.: ”Koulu, työ vai leikki – entisajan lasten arkea”, ”Taiteen kultakaudesta nykyaikaan”, ”Jokilaaksojen valtiaat – kivikaudesta keskiaikaan”.

Holmin talon opetuspalveluja:

Opastuksia museossa: monipuolinen valikoima erilaisia teemoja esim. ”Elämää kauppiaskodissa” ja ”1700-luvun taide ja tyyli”

TULE ULOS KÄVELYLLE KANSSAMME!

Porvoon museo tarjoaa porvoolaisille kouluille ja päiväkodeille teemakävelyjä. Kierroksen kesto on noin 45 min ja lähtöpaikka Vanha raatihuoneentori. Valittavissa ovat seuraavat teemat:

Taiteilijoiden Porvoo

Tutustumme Porvooseen sen mahtavien taiteilijoiden silmin. Varaukset: M. Jämbäck, margaretha.jamback@porvoonmuseo.fi

Ulkoveistosten Porvoo

Tutustumme Porvoon julkisiin veistoksiin ja tarinoihin niiden takana. Varaukset: M. Jämbäck, margaretha.jamback@porvoonmuseo.fi

Valtiopäivien Porvoo

Mitä tapahtui vuonna 1809 ja kuinka tuon historiallisen tapahtuman jäljet näkyvät Porvoossa tänäkin päivänä? Varaukset: H. Tenhovuori, hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi

Porvoo 675 vuotta

Porvoo on Suomen toiseksi vanhin kaupunki, jonka juuret ovat syvällä keskiajalla. Ne jäljet on vieläkin löydettävissä jos tarpeeksi tarkkaan etsii… Varaukset: H. Tenhovuori, hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi

Huom! Liikumme ulkona, joten varustautukaa sään mukaan!

TEAMS-LUENTOJA JA MUUTA KIVAA MATERIAALIA KOULUUN JA PÄIVÄKOTIIN

Voitte varata luokallenne luentoja, jotka toteutetaan Teamsin kautta. Luentojen kesto on noin 45 min ja soveltuvat kaiken ikäisille. Tarjolla on seuraavia teemoja:

Taide- ja tyylihistorialliset luennot

varaukset: M. Jämbäck, margaretha.jamback@porvoonmuseo.fi

 • Porvoo taiteessa – Tule mukaan matkalle Porvooseen läpi vuosisatojen. Porvoon maalaukselliset maisemat ovat innoittaneet taiteilijoita kautta aikojen.
 • 1700-luvun muoti ja taide – 1700-luvun lopun muoti oli hyvin erikoista – naiset pukeutuivat uskomattomiin silkkipukuihin ja käyttivät mm. peruukkeja (kuten myös miehet). Taideteosten kautta avautuu näkymä sen ajan muotiin.
 • Taiteilijaystävien Ville Vallgrenin ja Albert Edelfeltin seikkailu Porvoosta Pariisiin – Tunnetuimpien porvoolaistaiteilijoitten elämä ja taide.
 • Porvoolaiset naistaiteilijat – Aikoinaan lähes kaikki taiteilijat olivat miehiä. Suomen ensimmäinen naistaiteilija oli kotoisin Porvoosta. Luento nostaa esille monia mielenkiintoisia naistaiteilijoita.
 • Taidehelmiä Porvoon museossa – tutustutaan esim. Johan Knutsonin, Albert Edelfeltin, Ville Vallgrenin ja Saara Hopean teoksiin.

Kulttuurihistorialliset luennot

varaukset: H. Tenhovuori, hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi

 • Kadonnut kaupunki – vanhojen valokuvien Porvoo – Porvoo on vanha kaupunki ja se näkyy katukuvassa vielä tänäkin päivänä. Mutta vuosisatojen saatossa paljon on myös muuttunut – missä ja miksi? Syitä tähän selvitellään vanhojen kuvien avulla.
 • Esihistoriasta keskiaikaan – arkeologian aarteita Porvoon seudulla – Tutustumme Porvoon esihistoriallisiin ja keskiaikaisiin juuriin sekä samalla myös arkeologin ammattiin.
 • Koulu ja lapsuus ennen vanhaan – ”Etäopetusta” on ollut ennenkin mutta millaista? Mitä lapset ennen leikkivät ja miten pukeutuivat? Tervetuloa aikamatkalle lapsuuden historiaan!
 • Kotirintaman kuulumisia – Millaista oli arki ja elämä toisen maailmasodan aikana Porvoossa. Jatkosodan syttymisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi 80 vuotta mutta jäljet tuosta ajasta ovat jäljellä ympäristössämme.
 • Porvoon valtiopäivät 1809 – Porvoo oli historiallisten tapahtumien keskipisteessä vuonna 1809 kun Venäjän keisari Aleksanteri I kutsui valtiopäivät koolle Porvooseen.

Tämän lisäksi voitte seurata Youtubesta Porvoon museon ja Itäväylän yhteistyössä julkaisemaa 8- osaista opastussarjaa. Linkit opastukseen: www.porvoonmuseo.fi

SYKSYN KULTIS- JA MINIKULTIS-TOIMINTA

Porvoon museon kulttuurikasvatussuunnitelman mukaista toimintaa järjestetään syyslukukauden aikana. Vierailua varten on mahdollisuus saada avustusta kuljetuksiin.

Lisätietoja Kultis-opetussuunnitelmasta ja Mini-Kultiksesta kts. www.porvoo.fi/kultis- kulttuurikasvatusta-lapsille-ja-kouluikaisille .

Entisajan elämää 3-6 vuotiaille

Millaista oli lasten elämä Porvoossa ennen vanhaan? Tähän ja moneen muuhun kysymykseen voitte löytää vastauksen salaperäisestä matkalaukusta!

Porvoon museo on yhdessä Porvoon kulttuuripalveluiden kanssa koonnut muistelulaukun, joka sisältää kuvia ja esineitä entisajoilta. Niitä ryhmässä tutkimalla voi saada tuntua ja tunnelmaa siitä, millaista arki ennen vanhaan oli. Laukku on lainattavissa Porvoon pääkirjaston kautta.

Museoetsivä –kurssi esikoululaisille

Miksi Vanhassa raatihuoneessa on kolme ulko-ovea? Miksi kalakeitto voi olla kohtalokas? Mistä löytyy kauppias Holmin ”Salainen huone”? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin voit löytää vastauksen museoetsivä –kurssilla.

Museoetsivä-kurssi on mukava ja toiminnallinen tapa tutustua menneisyyden jälkiin Vanhassa kaupungissa. Kierrämme ulkona tutustuen vanhojen talojen erikoispiirteisiin ja entisajan arkeen. Kierros päättyy pieneen ”kokeeseen”, josta selvittyään voi ylpeänä kutsua itseään museoetsiväksi.

Museovierailu on ilmainen kaikille Porvoon eskariryhmille ja kestää kokonaisuudessaan 1 tunnin. Lähtöpaikkana Vanha Raatihuoneentori. Varaukset: hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi

HUOM! Olemme ulkona joten varautukaa sään mukaan.

Kuvamysteeri – seikkailu 5-luokkalaisille

Valokuvaus on keksintönä lähes 200 vuotta vanha ja vanhojen valokuvien avulla voimme havainnoida kaupunkimme muutosta (tai muuttumattomuutta). Kuvamysteeri-kierroksella kierrämme ulkona vanhojen valokuvien johdattaessa meitä eteenpäin. Tutuksi tulevat niin arkkitehtuurin muutokset kuin talojen tarinat. Matkan varrella kuvataan vastaantulevia kohteita ja näin voimme verrata, miten kaupunkimme on muuttunut vuosisatojen saatossa. Kierroksen teemaksi voi valita joko Vanhan kaupungin tai Empire-kaupunginosan.

Kuvamysteeri on ilmainen kaikille Porvoon 5-luokkalaisille ja kestää kokonaisuudessaan 1 ½ tuntia. Varaukset: Vanha kaupunki: hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi ; Empirekaupunki: margaretha.jamback@porvoonmuseo.fi

HUOM! Olemme ulkona joten varautukaa sään mukaan.

HUOM! OPETUSPALVELUT OVAT PORVOOLAISILLE KOULUILLE JA PÄIVÄKODEILLE ILMAISIA!

LISÄTIETOA AIHEESTA…

HALUATKO POSTIA SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?

Jos haluat lisää tietoa Porvoon museosta ja sen opetuspalveluista niin ilmoittaudu sähköpostilistallemme osoitteeseen hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi .


HÖSTEN 2021

GRATTIS BORGÅ 675 ÅR

År 2021 firar vi Borgå stads 675 års jubileum! Stadens exakta ålder är dock osäker och det finns många olika tolkningar. Tolkningen beror på vilken händelse eller vilket dokument man utgår ifrån. Enligt en äldre tolkning skulle staden vara grundad år 1346, enligt nutida forskning är 1380-talet mer trovärdigt.

Sedan år 1846 har man firat jubileet vart 50:de eller 25:e år. Därför är det fest i år och även undervisningstjänsterna vid Borgå museum har stadens jubileum som sitt tema.

BESÖK BORGÅ MUSEUM TRYGGT!

Borgå museum är igen öppet. Vår verksamhet och vårt utbud har dock påverkats av risken för Corona. Vi strävar till att betjäna daghem och skolor så att våra undervisningstjänster är möjligast trygga för alla.

Vi eftersträvar till att skolornas och daghemmens besök infaller utanför museets egentliga öppethållningstider och att det inte finns andra grupper i utrymmena. Klasserna och grupperna tas emot av fler guider eller museilektorer för att sedan delas i mindre grupper för att möjliggöra säkerhetsavstånd.

Höstens program är sammanställt utgående från de rådande omständigheterna. Som vi fick erfara senaste år kan förändringar i programmet bli möjliga … Mer info och svar på era frågor ges av Borgå museums museilektorer per e-post.

Borgå museum önskar alla en trygg och trevlig höst!

RAGNAR EKELUND – specialutställningen öppnas 17.9!

Konstnären och poeten Ragnar Ekelund (1892-1960) hade sitt genombrott år 1915, modernistens främsta motiv var landskap och interiörer. Borgå var hans skolstad och senare tillbringade han sina somrar på sommarstället Graninge i Borgå skärgård. Borgå museum inleder konstnärens 130- årsjubileum redan i år med en utställning med verk ur den egna samlingen.

Utställningen pågår till slutet av januari. Till utställningen ordnas temaguidningar för daghems- och skolgrupper. Besöket tar i sin helhet 45 min och är gratis för alla daghems- och skolgrupper i Borgå. Tid för besöket reserveras av museilektor Hannele Tenhovuori (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi)

ETT SKEPP KOMMER LASTAT!

Borgå fick på 1700-talet direkta förbindelser till utländska orter. Köpmännen i Borgå ägde som mest tiotals skepp. Trafiken till sjöss var livlig och i hamnen i Haiko kunde det samtidigt finnas mellan tjugo och trettio förankrade skepp. I Borgå museums samlingar finns ett tiotal skeppsporträtt från 1800-talet som en påminnelse om denna tid. De visas i Gamla rådhuset fram till slutet av november.

Till utställningen ordnas temaguidningar för daghem- och skolgrupper. Museibesöket tar i sin helhet för min och är gratis för alla daghems- och skolgrupper i Borgå. Tid för besöket reserveras av museilektor Hannele Tenhovuori (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi)

JULEN ANLÄNDER TILL BORGÅ MUSEUM VECKA 48

Frukost med G.M. Armfelt

Gustaf Mauritz Armfelt (1757-1814) var en av Gustaf III:s närmaste män, senare tsar Alexander I:s rådgivare och känd för sina glänsande sällskapstalanger. Inför julen dukar museet upp ett frukostbord med servisen som Armfelt förvärvat under sina år i Wien och senare använde på Åminne gård i Halikko. Vad åt man till frukost i början av 1800-talet? Vad serverades utöver sillen, gröten och grötvätan?

Utställningen pågår till slutet av januari. Till utställningen ordnas temaguidningar för daghems- och skolgrupper. Besöket tar i sin helhet 45 min och är gratis för alla Borgå daghems- och skolgrupper. Tid för besöket reserveras av museilektor Hannele Tenhovuori (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi)

SPÄNNANDE TIDSRESOR TILL DET FÖRFLUTNA I GAMLA RÅDHUSET OCH HOLMSKA GÅRDEN

Det gamla rådhuset i Borgå är det äldsta existerande rådhuset i Finland! Numera är byggnaden fylld med spännande skatter och basutställningarna presenterar Borgå med omnejds historia allt från istidens slut till 1930-talet.

I den Holmska gården från 1763 kan man bekanta sig med en välbärgad köpmannafamiljs hem och livet där vid slutet av 1700-talet. Hemmet består av sal, förmak eller sällskapsrum, herrum, sovrum och kökskammare.

Undervisningstjänster i Gamla rådhuset:

Lektioner, guidningar och föreläsningar i museet: ett stort urval av olika specialområden t.ex. ”Skola, arbete eller lek – barnens vardag förr”, ”Konst från den finländska guldådern fram till nutid” och ”Ådalens härskare – från stenåldern till medeltiden”.

Undervisningstjänster i Holmska gården:

Lektioner, guidningar och föreläsningar i museet: ett mångsidigt urval av specialområden t.ex. ”Livet i ett köpmannahem” och Konst och möbelstilar på 1700-talet”.

KOM MED PÅ EN UTEVANDRING!

Borgå museum erbjuder temavandringar för Borgåskolor och daghem. Promenaden tar c. 45 minuter med start från Gamla Rådhustorget. Du kan välja bland följande teman:

Konstnärernas Borgå

Vi bekantar oss med konstnärernas spännande livsöden och ser byggnader som varit deras hem och ateljéer. Reserveringar: M. Jämbäck, margaretha.jamback@porvoonmuseo.fi

Skulpturernas Borgå

Vi bekantar oss med skulptörer och offentliga skulpturer i Borgå. Reserveringar: M. Jämbäck, margaretha.jamback@porvoonmuseo.fi

Borgå Lantdag

Vad hände år1809 och hur syns de historiska händelserna i dagens Borgå? Reserveringar: H. Tenhovuori, hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi

Borgå 675 år

Borgå är Finlands nästäldsta stad med djupa medeltida rötter. Spåren finns fortfarande kvar bara man letar tillräckligt… Reserveringar: H. Tenhovuori, hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi

Obs! Vi vistas utomhus, klä dig enligt vädret!

TEAMS-FÖRELÄSNINGAR OCH ANNAT TREVLIGT MATERIAL FÖR SKOLOR OCH DAGHEM

Ni Kan reservera föreläsningar via Teams som lämpar sig för alla åldrar. Föreläsningarna tar c. 45 minuter. Följande teman erbjuds:

Konsthistoriska föreläsningar

reserveringar: M. Jämbäck, margaretha.jamback@porvoonmuseo.fi

 • Borgå i konsten – Följ med på resa till Borgå genom seklerna. Konstnärerna har genom tiderna fascinerats av de måleriska vyerna i Borgå.
 • Mode och konst på 1700-talet – I slutet av 1700-talet var modet mycket speciellt; damerna hade otroliga sidenklänningar och t.o.m. peruker (även herrarna). Konstverken ger dig en spännande inblick i det dåtida modet.
 • Konstnärsvännernas Albert Edelfelts och Ville Vallgrens äventyr från Borgå till Paris – De berömda Borgåkonstnärernas liv och konst.
 • Kvinnliga Borgåkonstnärer – I tiderna var det nästan enbart män som var konstnärer. Den första kvinnliga konstnären i Finland var faktiskt hemma från Borgå. Många intressanta kvinnliga konstnärer presenteras.
 • Konstpärlor i Borgå museum – presentation av t.ex. Johan Knutsons Albert Edelfelts, Ville Vallgrens och Saara Hopeas verk.

Kulturhistoriska föreläsningar

reserveringar: H. Tenhovuori, hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi

 • Den försvunna staden – de gamla fotografiernas Borgå Borgå är en gammal stad och det syns fortfarande i den nutida stadsbilden. Mycket har förändrats genom seklerna – var och varför? De gamla bilderna berättar om orsakerna till detta.
 • Från förhistoria till medeltid – arkeologiska skatter från Borgåtrakten Vi bekantar oss med det förhistoriska och medeltida Borgå och även med arkeologens yrke.
 • Skolan och barndomen förr i tiden Även tidigare har det funnits ”distansundervisning”, men hurdan? Vilka lekar lekte barnen förr i tiden och hur klädde de sig? Välkommen på en tidsresa till barndomens historia!
 • Hälsningar från hemmafronten Hurdant var livet och vardagen under andra världskriget i Borgå. I år har det förflutit 80 år sedan fortsättningskriget, men spår av tiden finns fortfarande kvar i vår miljö.
 • Borgå lantdag 1809 Borgå var år 1809 centrum för de historiska händelserna då Rysslands kejsare Alexander I sammankallade lantdagen i Borgå.

Dessutom har Borgå museum tillsammans med tidningen Itäväylä producerat en serie på 20 virtuella YouTubeguidningar. Länkar till guidningarna: www.porvoonmuseo.fi

HÖSTENS KULTIS- OCH MINIKULTIS-VERKSAMHET

Verksamhet enligt Borgå museums läroplan ordnas under hösten. Det går att få bidrag för transporten i samband med besöket.

För mer info om Kultis läroplanen och Mini Kultis se www.porvoo.fi/kultis-kulttuurikasvatusta- lapsille-ja-kouluikaisille .

Barndomen förr – för 3-6 åringar

Hurdant var barnens liv i Borgå förr i tiden? Svaren till dessa och många andra frågor finner ni i den gåtfulla resväskan!

Borgå museum har tillsammans med Borgå kulturtjänster sammanställt en minnesväska, som innehåller bilder och gamla föremål. Genom att tillsammans utforska resväskan får man en bild om hurdan vardagen var förr i tiden. Väskan kan lånas från huvudbiblioteket.

Museidetektiven- för förskolebarn

Varför har gamla rådhuset tre ytterdörrar? Varför kan en fisksoppa vara ödesdiger? Var finns handelsmannen Holms ”hemliga rum”? Svaren till dessa och många andra frågor finner du på museidetektivskursen.

Museidetektivskursen är ett trevligt och aktivt sätt att bekanta sig med de förflutnas fotspår i Gamla stan. Under uterundvandringen presenteras de gamla byggnadernas specialdrag och vardagen förr. Vandringen avslutas med ett litet ”prov”, varefter man stolt kan titulera sig museidetektiv.

Uterundvandringen är gratis för alla förskolegrupper från Borgå och tar i sin helhet 1 timme. Start från Gamla Rådhustorget. Reserveringar: hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi

OBS! Vi vistas ute, klä dig enligt vädret.

Bildmysteriet – ett äventyr för 5-klassister

Fotograferingen uppfanns för nästan 200 år sedan och med hjälp av gamla fotografier kan vi upptäcka hur vår stad förändrats (eller inte förändrats). Bildmysterierundvandringen sker med hjälp av gamla fotografier. Vi ser hur arkitekturen förändrats och får höra berättelser om de gamla husen. Under vandringen fotograferar vi olika vyer och upptäcker hur staden förändrats under århundradena. Man kan som tema för vandringen antingen välja gamla stan eller empirestaden.

Bildmysteriet är gratis för alla 5-klassister i Borgå och tar i sin helhet 1 ½ timme. Gamla stan: hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi och

Empirestaden: margaretha.jamback@porvoonmuseo.fi

Obs! Vi vistas ute, klä dig enligt vädret.

OBS! UNDERVISNINGSTJÄNSTERNA ÄR GRATIS FÖR SKOLOR OCH DAGHEM I BORGÅ!

FÖR MER INFO…

Kulturhistoria: museilektor Hannele Tenhovuori: puh. 040 – 5435 424, hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi

Konsthistoria och konstfostran: museilektor Margaretha Jämbäck, puh. 040-5669 663, margaretha.jamback@porvoonmuseo.fi

http://www.porvoonmuseo.fi/ eller https://www.facebook.com/Porvoon-museo- Borg%C3%A5-museum-100937245 . Följ museilektorerna även på Instagram: https://www.instagram.com/porvoonmuseoht/?utm_medium=copy_link

VILL DU FÅ POST DIREKT TILL DIN E-POST?

Om du vill får mer information om Borgå museum och våra undervisningstjänster anmäl dig till vår e-postlista: hannele.tenhovuori@porvoonmuse.fi