Opetuspalvelut / Undervisningstjänster

PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2019

 

 

VALLE ROSENBERG (1891-1919)

 

Porvoolainen modernisti Valle Rosenberg (1891-1919) ehti lyhyen elämänsä aikana maalata yli sata öljy- tai vesivärimaalausta, piirtää mainos- ja pilapiirroksia, koristella makeispapereita, toimia antiikkivälittäjänä ja suunnitella hopeaesineitä sekä vaatteita.

Porvoon museossa Valle Rosenberg työskenteli dokumenttipiirtäjänä kesällä 1912 ikuistaen Vanhan Porvoon arkkitehtuuria, sisäpihoja, interiöörejä sekä kulttuurihistoriallisia esineitä. Opiskeltuaan Taideteollisessa keskuskoulussa ja Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa hän matkusti ja työskenteli vuodesta 1913 Ranskassa, Italiassa ja Ruotsissa omaksuen modernismin uusimpia taidevirtauksia. Porvoon museon Valle Rosenberg näyttelyssä kesällä 2019 esitellään taitelijan monipuolista lahjakkuutta. Näyttely on esillä syyskuun loppuun asti Vanhassa raatihuoneessa ja Holmin talossa.

Tuotannon ohessa valotetaan Valle Rosenbergin taiteilijaelämää poikansa Carlo Derkertin (1915- 1994) yksinhuoltajana ilman virallisia henkilöllisyysdokumentteja Euroopassa keskellä ensimmäistä maailmansotaa. Näyttely tehdään yhteistyössä taiteilijan Suomessa ja Ruotsissa asuvien sukulaisten kanssa. Näyttelytyöryhmään kuuluvat myös taiteilijan pojanpoika Sebastian Derkert-Rosenberg sekä elokuvaohjaaja Katariina Lillqvist. He valmistavat taiteilijan pariisilaisen kutsumanimen ”La Morgue” mukaan nimetyn kokeellisen installaation, sekä elokuvan että verkkosivuja, joilla esitellään Valle Rosenbergin ja poikansa äidin ruotsalaisen taiteilijan Siri Derkertin (1888-1973) kirjeenvaihtoa ja valokuvia.

Näyttelyyn järjestetään teemakierroksia päiväkoti- ja koululaisryhmille. Museovierailu kestää kokonaisuudessaan 90 min ja on ilmainen kaikille Porvoon päiväkoti- ja kouluryhmille. Vierailuaika varataan museolehtori Hannele Tenhovuorelta (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi tai 040- 5435424).

 

TERVETULOA KONKKARONKKAAN!

 

Porvoon museon työpajatoiminta syksyllä 2019

 

Holmin talon alakerrassa toimii kokeellinen työpajatila – KONKKARONKKA. Tilassa järjestetään museon työpajatoimintaa koulu- ja päiväkotiryhmille, senioritoimintaa, erilaisia yleisötilaisuuksia, konsertteja ja luentoja. Tämän lisäksi museon aukioloaikoina tulee esillä olemaan aina jotakin museokävijöille mieleistä tehtävää ja puuhattavaa – ikään katsomatta.

 

KONKKARONKAN OHJELMA SYKSYLLÄ 2019 KOULUILLE JA PÄIVÄKODEILLE:

SYYSKUU: VALLE ROSENBERG, NUORI JA MODERNI

 

 

Syyskuu on omistettu Valle Rosenbergille (1891-1919), joka oli monipuolinen kuvataiteilija, piirtäjä ja suunnittelija. Hän piirsi Porvoon museolle laajan sarjan tussipiirustuksia, jonka aiheina olivat Porvoon maisemat ja rakennukset. Museokierroksen aikana tutustutaan Valle Rosenbergin taiteeseen, minkä jälkeen siirrytään Holmin talon puutarhaan piirtämään jos keli sen vain sallii. Museovierailu on ilmainen kaikille Porvoon kouluryhmille ja kestää kokonaisuudessaan 1 ½ tuntia. Vierailuaika varataan museolehtori Hannele Tenhovuorelta (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi tai 040-5435424).

HUOM! Työpajan aikana olemme ulkona joten varautukaa sään mukaan. Sadesäällä siirrymme sisätiloihin.

 

LOKAKUU: AIKAMATKA VUOTEEN 1939

 

Tänä vuonna on kulunut 80 vuotta talvisodan syttymisestä. Porvoossa avautui vuonna 2015 uusi museokohde, Veteraanihuone. Näyttelyssä on laajasti esillä toiseen maailmansotaan ja pula- aikaan liittyviä esineitä, valokuvia, kirjallisuutta ja arkistoaineistoa. Tutustumme Veteraanihuoneen näyttelyyn museolehtori Hannele Tenhovuoren johdolla teemalla ”Kotirintaman kuulumisia – toinen maailmansota porvoolaisin silmin”. Museolehtori Margaretha Jämbäck puolestaan esittelee Holmin talossa taiteen uusia tuulia Porvoossa vuoden 1945 jälkeen.

Museovierailu on suunnattu 6- ja 8-luokkalaisille ja kestää kokonaisuudessaan 75 min. Museovierailu on ilmainen kaikille Porvoon kouluryhmille. Vierailuaika varataan museolehtori Hannele Tenhovuorelta (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi tai 040-5435424).

HUOM: Vierailua varten on mahdollisuus saada avustusta kuljetuksiin. Hannele antaa lisätietoja varauksen yhteydessä.

LOKA-MARRASKUU: MUSEOETSIVIÄ JA MYSTEEREITÄ

 

Kultis on kulttuurikasvatussuunnitelma, jolla tuetaan koulujen opetussuunnitelmaa. Kultiksen sisällöistä vastaavat Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut, Porvoon luontokoulu sekä Porvoon museo, jotka järjestävät kulttuurikasvatuspalveluita kaikille kaupungin lapsille. Keväällä 2019 Kultiksen rinnalla alkoi Mini-Kultis, joka on suunnattu tukemaan erityisesti varhaiskasvatusta.

Lisätietoja Kultis-opetussuunnitelmasta ja Mini-Kultiksesta kts. www.porvoo.fi/kultis- kulttuurikasvatusta-lapsille-ja-kouluikaisille .

Porvoon museon Kultis – ja Mini-kultistyöpajoja järjestetään pääasiallisesti loka-marraskuussa ja helmikuussa mutta tarvittaessa myös muulloin. Vierailua varten on mahdollisuus saada avustusta kuljetuksiin. Hannele antaa lisätietoja varauksen yhteydessä.

 

Entisajan lapset ja leikit 3-6 vuotiaille

Mitä leikkejä ennen vanhaan leikittiin? Millaista oli lasten elämä Porvoossa ennen vanhaan? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin voitte löytää vastauksen Porvoon museosta!

Porvoon museo järjestää mahdollisuuden kaikille porvoolaisille päiväkodeille päästä mukaan pienelle aikamatkalle noin 100 vuotta ajassa taaksepäin vanhojen leikkien ja esineiden avulla. Museolehtorin aarresäkistä avautuu esineiden, hajujen, makujen ja äänien maailma, joka kertoo millaista oli lasten elämä ennen vanhaan.

Käytännössä tämä tapahtuu niin, että museolehtori tulee päiväkotiinne käymään opetusmateriaalin kanssa. Koska sopiva ryhmäkoko on max. 20 lasta, voidaan työpaja järjestää useampaan kertaan. Työpajan kesto on noin 30 min.

 

Ottakaa yhteyttä sähköpostitse: sovitaan yhdessä järjestelyistä ja aikataulusta, jotka sopivat parhaiten teidän päiväkodillenne! Vierailuaika varataan museolehtori Hannele Tenhovuorelta (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi tai 040-5435424).

 

 

Museoetsivä – kurssi esikoululaisille

Museoetsivä-kurssi on mukava ja toiminnallinen tapa tutustua museon toimintaan ja menneisyyden jälkiin Holmin talossa. Tutustumme kauppiasperheen taloon ja arkeen 1700-luvulla. Tutustuminen päättyy pieneen ”kokeeseen”, josta selvittyään voi ylpeänä kutsua itseään museoetsiväksi.

Museovierailu on ilmainen kaikille Porvoon eskariryhmille ja kestää kokonaisuudessaan 1 ½ tuntia. Vierailuaika varataan museolehtori Hannele Tenhovuorelta (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi tai 040-5435424).

 

Museomysteeri – seikkailu 5-luokkalaisille

Tule tutustumaan Vanhan raatihuoneen salaisuuksiin! Museon uumeniin on hautautunut sarja tehtäviä, jotka perustuvat erilaisiin historian lähteisiin. Niiden ratkaisemiseksi tarvitaan kaikkia aisteja ja pelotonta mieltä! Oikeiden vastausten avulla museon vanha salaisuus ratkeaa…

Museovierailu on ilmainen kaikille Porvoon koululaisryhmille ja kestää kokonaisuudessaan 1 ½ tuntia. Vierailuaika varataan museolehtori Hannele Tenhovuorelta (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi tai 040-5435424).

 

MARRASKUU: ”TUHANNEN TARINAN TALO”

 

Marraskuussa hämäryys valloittaa Porvoon museon! Museokierroksen aikana syvennymme Vanhan raatihuoneen salaisiin tarinoihin minkä jälkeen lapset valmistavat oman pienen sarjakuvan tai tarinan. HUOM! LIIKUMME MYÖS HÄMÄRISSÄ TILOISSA JOTEN OTTAKAA OMAT TASKULAMPUT

MUKAAN! Museovierailu on ilmainen kaikille Porvoon koulu- ja päiväkotiryhmille ja kestää kokonaisuudessaan 1 ½ tuntia. Vierailuaika varataan museolehtori Hannele Tenhovuorelta (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi tai 040-5435424).

 

JOULUKUU: ”JOULU SAAPUU PORVOON MUSEOON”

 

Joulukuussa vietämme joulua! Joulukierroksia järjestetään viikoilla 49 – 51. Kierroksen aikana tutustutaan museon jouluun, minkä jälkeen lapset valmistavat oman pienen jouluyllätyksen. Museovierailu on ilmainen kaikille Porvoon koulu- ja päiväkotiryhmille ja kestää kokonaisuudessaan 1 ½ tuntia. Vierailuaika varataan museolehtori Hannele Tenhovuorelta (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi tai 040-5435424).

 

 

VANHA RAATIHUONE JA HOLMIN TALO – JÄNNITTÄVIÄ AIKAMATKOJA MENNEISYYTEEN

 

Porvoon vanha raatihuone on Suomen vanhin yhä pystyssä oleva raatihuone! Nykyään se on täynnä jännittäviä aarteita ja sen perusnäyttelyt kattavat Porvoon ja sen lähiseudun historian jääkauden päättymisestä aina 1930-luvulle asti.

 

Vuonna 1763 valmistuneessa Holmin talossa voi tutustua varakkaan porvoolaisen kauppiaan kotiin ja talon elämään 1700-luvun lopulla. Talosta löytyvät sali, förmaaki eli salonki, herrainhuone, makuuhuone ja keittiökamari.

 

Vanhan raatihuoneen opetuspalveluja:

 

Oppitunteja, opastuksia ja luentoja museossa: monipuolinen valikoima erilaisia teemoja, esim.: ”Koulu, työ vai leikki – entisajan lasten arkea”, ”Taiteen kultakaudesta nykyaikaan”, ”Jokilaaksojen valtiaat – kivikaudesta keskiaikaan”.

 

Holmin talon opetuspalveluja:

 

Oppitunteja, opastuksia ja luentoja museossa: monipuolinen valikoima erilaisia teemoja esim. ”Elämää kauppiaskodissa” ja ”1700-luvun taide ja tyyli”

 

MUITA OPETUSPALVELUJA JA PROJEKTEJA:

 

 • Asiantuntevaa apua erilaisiin projekteihin
 • Museolehtorien vierailut kouluihin: Kulttuurihistorialliset teemat (varaukset: H. Tenhovuori)
  • Kadonnut kaupunki – vanhojen valokuvien Porvoo
  • Esihistoriasta keskiaikaan – arkeologian aarteita Porvoon seudulla
  • Roskasta ritarilinnaksi – asumisen historiaa modernisti kierrättäen
  • Porvoo – käsityöläisten kaupunki
  • Porvoon valtiopäivät
  • Entisajan leikit ja lorut
  • Kuinka ennen elettiin – arkea sadan vuoden takaa
  • Koulu ennen vanhaan
  • Kotirintaman arkea – Porvoo toisen maailmansodan kourissa

 

Taide- ja tyylihistorialliset teemat (varaukset: M. Jämbäck)

 

 • taiteilija Johan Knutson (1816 – 1899)
 • kuvanveistäjä Ville Vallgren (1855 – 1940)
 • taiteilija Albert Edelfelt (1854 – 1905)
 • Iris – taideteollisuus ja jugend
 • muotoilija Saara Hopea (1925 – 1984)
 • 1900-luvun taide
 • Porvoo taiteessa
 • Tyyliä ja toimivuutta – sisustuksen ja huonekalujen historiaa

 

 • Teemakiertokävelyjä mm. Porvoon valtiopäivien, arkkitehtuurin ja esihistorian merkeissä
 • linnajoenkaupunki.fi – aikamatka Porvoon menneisyyteen internetin kautta.

 

LÄHITULEVAISUUDESSA…

 

 • Porvoon museo järjestää opettajille suunnattua veso-koulutusta 27.8, 29.8 (suomeksi) ja 5.9 (ruotsiksi) teemalla VALLE ROSENBERG. Lisätietoja kts. https://peda.net/hankkeet/okkul

HUOM! OPETUSPALVELUT OVAT PORVOOLAISILLE KOULUILLE JA PÄIVÄKODEILLE ILMAISIA!

 

LISÄTIETOA AIHEESTA…

 

 

HALUATKO POSTIA SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?

Jos haluat lisää tietoa Porvoon museosta ja sen opetuspalveluista niin ilmoittaudu sähköpostilistallemme osoitteeseen hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi

 

UNDERVISNINGSTJÄNSTER VID BORGÅ MUSEUM 2019

 

 

VALLE ROSENBERG (1891-1919)

 

Borgåfödda modernisten Valle Rosenberg (1891-1919) målade under sin korta levnadsbana över hundra oljemålningar och akvareller, ritade reklamer och karikatyrer, designade såväl karamellpapper, silverföremål som kläder, samt fungerade som antikvitetshandlare.

På uppdrag av Borgå museum dokumenterade han sommaren 1912 arkitektur, innergårdar, och interiörer i Gamla stan i Borgå, samt kulturhistoriska föremål. Efter konststudier vid Centralskolan för Konstflit och Finska konstföreningens ritskola reste och arbetade han fr.o.m. 1913 i Frankrike, Italien och Sverige där han anammade modernismens senaste konstströmningar.

Sommarutställningen på Borgå museum 2019 lyfter fram Rosenbergs mångsidighet som konstnär. Utställningen finns till påseende i Gamla rådhuset och Holmska gården till slutet av september.

Vid sidan om Valle Rosenbergs konstnärliga produktion, belyser utställningen även hans konstnärsliv som ensamförsörjande far till sonen Carlo Derkert (1915-1994) och hans liv som papperslös i Europa under första världskriget. Utställningen görs i samarbete med konstnärens släktingar i Finland och Sverige. I arbetsgruppen för utställningen ingår konstnärens sons son Sebastian Derkert-Rosenberg samt filmregissör Katariina Lillqvist. I Paris fick Valle Rosenberg smeknamnet ”La Morgue” som har gett namnet åt deras experimentella installation, film samt websidor som presenterar fotografier och brevväxling mellan Valle Rosenberg och den svenska konstnärinnan Siri Derkert (1888-1973) som var mor till hans son.

I samband med utställningen ordnas guidningar för daghems- och skolgrupper. Museibesöket tar i sin helhet 90 minuter och är gratis för alla daghems- och skolgrupper i Borgå. Tid för besöket reserveras av museilektor Hannele Tenhovuori (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi eller 040- 5435424).

 

VÄLKOMMEN TILL KONKARONGEN!

 

Verkstäder i Borgå museum hösten 2019

KONKARONGEN den upplevelserika verkstaden finns i Holmska gårdens nedre våning. I utrymmet ordnas verkstäder för skol- och daghemsgrupper, seniorverksamhet, olika evenemang för allmänheten, konserter och föreläsningar. Då museet är öppet erbjuds i Konkarongen alltid givande sysselsättning för besökare i olika ålder.

 

PROGRAM FÖR SKOLOR OCH DAGHEM I KONKARONGEN HÖSTEN 2019:

 

 

SEPTEMBER: VALLE ROSENBERG, UNG OCH MODERN

 

 

September tillägnas Valle Rosenberg (1891- 1919), som var en mångsidig bildkonstnär, tecknare och formgivare. För Borgå museum ritade han tuschteckningar av byggnader och vyer från Gamla stan i Borgå. Under museibesöket bekantar vi oss med Valle Rosenbergs konst, för att sedan teckna i Holmska gårdens trädgård om vädret tillåter. Museibesöket är gratis för alla skolgrupper i Borgå och tar i sin helhet 1 ½ timme. Tid för besöket reserveras av museilektor Hannele Tenhovuori hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi eller 040-5435424).

OBS! Vi vistas utomhus under verkstaden klä dig enligt vädret. I fall det regnar är vi inomhus.

 

OKTOBER: EN TIDSRESA TILL ÅR 1939

September tillägnas Valle Rosenberg (1891- 1919), som var en mångsidig bildkonstnär, tecknare och formgivare. För Borgå museum ritade han tuschteckningar av byggnader och vyer från Gamla stan i Borgå. Under museibesöket bekantar vi oss med Valle Rosenbergs konst, för att sedan teckna i Holmska gårdens trädgård om vädret tillåter. Museibesöket är gratis för alla skolgrupper i Borgå och tar i sin helhet 1 ½ timme. Tid för besöket reserveras av museilektor Hannele Tenhovuori hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi eller 040-5435424).

OBS! Vi vistas utomhus under verkstaden klä dig enligt vädret. I fall det regnar är vi inomhus.

I år är det 80 år sedan vinterkriget bröt ut. Veteranrummet, ett nytt museum öppnades år 2015. I utställningen visas mångsidigt föremål, fotografier, litteratur och arkivmaterial i anknytning till andra världskriget och nödåren. Veteranrummet presenteras av museilektor Hannele Tenhovuori med temat ”Nyheter från hemmafronten – andra världskriget ur Borgå perspektiv.” Museilektor Margaretha Jämbäck föreläser i sin tur om ”Nya vindar inom konsten i Borgå efter år 1945” i Holmska gården.

Museibesöket riktar sig till 6- och 8-klassister och tar i sin helhet 75 minuter. Museibesöket är gratis för alla skolgrupper i Borgå. Tid för besöket reserveras av museilektor Hannele Tenhovuori (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi eller 040-5435424).

OBS: Det går att få transportbidrag. Hannele ger mer information i samband med reservering.

 

OKTOBER-NOVEMBER: MUSEIDETEKTIVER OCH MYSTERIER

 

Kultis är en plan för kulturfostran vars syfte är att stöda undervisningsplanen för skolor. Borgå stads kultur- och fritidstjänster, Borgå naturskola och Borgå museum ordnar olika former av kulturfostran för alla barn i staden. I början av år 2019 inleddes vid jämsides med Kultis även Mini- Kultis med betoning på småbarnspedagogik.

För mer info om Kultis läroplanen och Mini-Kultis se www.porvoo.fi/kultis-aktivitetsutbud-som- stoder-skolornas-laroplan .

Kultis – ja Mini-kultisverkstäder i Borgå museum ordas främst i oktober-november och februari men vid behov även vid andra tidpunkter. Det går att få transportbidrag för besöket. Mer info av Hannele i samband med reservering.

 

Barndomen förr och gamla tiders lekar 3-6 åringar

Hurdana lekar lekte man förr? Hurdant var barnens liv i Borgå förr i tiden? I Borgå museum finner du svaren till dessa och många andra frågor!

Borgå museum erbjuder alla daghem i Borgå att komma med på en liten tidsresa på c. 100 år tillbaka i tiden via gamla lekar och föremål. Museilektorns skattesäck öppnar sig till en värld av olika föremål, dofter, smaker och ljud. Säckens innehåll berättar om hur barnen levde förr i tiden.

I praktiken innebär det att museilektorn besöker ert daghem med undervisningsmaterialet. Eftersom lämplig storlek på gruppen är max 20 barn kan verkstaden arrangeras flera gånger. Verkstaden tar c. 30 minuter.

Ta kontakt via e-post: vi kommer överens om arrangemang och tider som bäst passar ert daghem! Tid för besöket reserveras av museilektor Hannele Tenhovuori (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi eller 040-5435424).

 

 

Museidetektiven – en kurs för förskolebarn

Kursen museidetektiven ger dig en möjlighet att på ett trevligt och aktivt sätt bekanta dig med verksamheten i museet och upptäcka spår av det förgångna i Holmska gården. Vi bekantar oss med köpmannafamiljens hem och vardag på 1700-talet. Besöket avslutas med ett litet ”prov”, då det är avklarat kan man stolt tituleras museidetektiv!

Museibesöket är gratis för alla förskolegrupper i Borgå och tar i sin helhet 1 ½ timme. Tid för besöket reserveras av museilektor Hannele Tenhovuori (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi eller 040-5435424).

 

Museimysteriet – ett äventyr för 5-klassister

Välkommen till det hemlighetsfulla Gamla rådhuset! Gömda i museets skrymslen finns uppgifter, som baserar sig på olika historiska källor. För att finna lösningen behöver du alla dina sinnen och en fördomsfri attityd! Med hjälp av de rätta svaren löser du den gamla hemligheten i museet…

Museibesöket är gratis för alla Borgå skolgrupper och tar i sin helhet 1 ½ timme. Tid för besöket reserveras av museilektor Hannele Tenhovuori (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi eller 040- 5435424).

 

NOVEMBER: ”ETT HUS MED TUSEN HISTORIER”

 

Mörkret sänker sig över Gamla rådhuset i november! Under museibesöket får vi ta del av de hemliga historierna i Borgå museum, varefter barnen får skapa en egen serie eller berättelse. OBS! VI RÖR OSS I MÖRKA UTRYMMEN; TA MED EGNA FICKLAMPOR! Museibesöket är gratis för alla skol- och daghemsgrupper från Borgå och tar i sin helhet 1 ½ timme. Tid för besöket reserveras av museilektor Hannele Tenhovuori (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi eller 040-5435424).

 

DECEMBER: ”JULETID I BORGÅ MUSEUM”

 

Vi firar jul i december! Veckorna 49 – 51 ordnas julrundvandringar. Under rundan presenteras julen i museet, därefter får barnen göra en liten julöverraskning. Museibesöket är gratis för alla skol- och daghemsgrupper i Borgå och tar i sin helhet 1 ½ timme. Tid för besöket reserveras av museilektor Hannele Tenhovuori (hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi eller 040-5435424).

 

SPÄNNANDE TIDSRESOR TILL DET FÖRFLUTNA I GAMLA RÅDHUSET OCH HOLMSKA GÅRDEN

 

Det Gamla rådhuset i Borgå är det äldsta existerande rådhuset i Finland! Numera är byggnaden fylld med spännande skatter och basutställningarna presenterar Borgå med omnejds historia allt från istidens slut till 1930-talet.

I den Holmska gården från år 1763 kan man bekanta sig med en välbärgad köpmannafamiljs hem och livet där vid slutet av 1700-talet. Hemmet består av en sal, ett förmak eller sällskapsrum, ett herrum, ett sovrum och en kökskammare.

 

Undervisningstjänster i Gamla rådhuset:

Lektioner, guidningar och föreläsningar i museet: ett stort urval av olika teman, t.ex. ”Skola, arbete eller lek – barnens vardag förr”, ” Konst från den finländska guldåldern fram till nutid” och ”Ådalens härskare – från stenåldern till medeltiden”.

 

Undervisningstjänster i Holmska gården:

Lektioner, guidningar och föreläsningar i museet: ett mångsidigt urval av teman t.ex. ”Livet i ett köpmannahem” och ”Konst och möbelstilar på 1700-talet”.

 

ÖVRIGA UNDERVISNINGSTJÄNSTER OCH PROJEKT:

 

 • Sakkunnig hjälp till olika projekt:
 • Museilektorernas besök till skolor:

Kulturhistoria (reserveringar: H. Tenhovuori)

 • Den försvunna staden – de gamla fotografiernas Borgå
 • Från förhistoria till medeltid – arkeologiska skatter från Borgåtrakten
 • Från skrot till riddarborg – husets historia ur återvinnigs synvinkel
 • Borgå – hantverkarnas stad
 • Borgå lantdag
 • Gamla tiders lekar och ramsor
 • Liver förr – vardagen för 100 år sedan
 • Skolan förr i tiden
 • Vardagen på hemmafronten – livet i Borgå under andra världskriget

 

Konsthistoria (reserveringar: M. Jämbäck)

 • Bildkonstnären Johan Knutson (1816 – 1899)
 • Skulptören Ville Vallgren (1855 – 1940)
 • Konstnären Albert Edelfelt (1854 – 1905)
 • Iris – ett konstindustriellt företag
 • Formgivaren Saara Hopea (1925 – 1984)
 • Konsten på 1900-talet
 • Borgå i konsten
 • Stilhistoria – gamla tiders möbler och inredning

 

 • Rundvandringar med speciella teman t.ex. Borgå lantdag, arkitektur och förhistoria.

 

 

I SIKTE…

 

 • Borgå museum ordnar fba-skolning för lärare 27.8, 29.8 (på finska) och 5.9 (på svenska) med temat VALLE ROSENBERG. För mer se https://peda.net/hankkeet/okkul

 

OBS! UNDERVISNINGSTJÄNSTERNA ÄR GRATIS FÖR SKOLOR OCH DAGHEM I BORGÅ!

 

FÖR MER INFO…

 

 

VILL DU FÅ POST DIREKT TILL DIN EGEN E-POST?

Om du behöver mer information om Borgå museum och våra undervisningstjänster anmäl dig till vår e-postlista: hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi