Hanna Frosterus-Segerstråle 

Taiteilija Hanna Frosterus-Segerstråle (1867-1946) opiskeli ensin Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa Helsingissä ja jatkoi tämän jälkeen opintojaan Pariisissa. Hän onnistui yhdistämään onnellisen perhe-elämän ja taiteilijan uran, mikä oli epätavallista ajan naistaiteilijoille. Kahdeksan lapsen äidin suosikkimalleja olivat käytännön syistä omat lapset arkipuuhissaan. Lastenkammarissa taiteilija teki koko ajan akvarelleja ja piirroksia, eläväisten mallien vuoksi tarvittiin nopeita tekniikoita. Intiimeistä hetkistä syntyi herkkää taidetta. Hän oli myös aikanaan tunnettu lastenkirjailija.

Porvoon museon kokoelmissa on Frosterus-Segerstrålen maalauksia, sekä piirustuksia ja luonnoksia. jotka museo sai lahjoituksena taiteilijan suvulta vuonna 2009.

Palvelupyynnöt

Tutustu myös

Helga Sonck-Majewski

Kokoelmassa on kukkamaalauksia ja muotokuvia, mutta Sonck-Majewskin tuotanto sisältää myös grafiikkaa kuten Vanha Porvoo -aiheisia puupiirroksia.

Johan Knutson

Porvoon museon kokoelmiin kuuluu Johan Knutsonin maalauksia, piirustuksia ja grafiikkaa, sekä useita kansallisrunoilija J. L. Runebergiin liittyviä teoksia.

Ville_Vallgren_11_2022_jari_nieminen_03

Ville Vallgren

Kuvanveistäjä Ville Vallgren lahjoitti Porvoon museolle 1920-luvulla tuotantoaan ja työvälineitään. Kokonaisuuteen kuuluu 230 teosta, veistoksia, pienoisveistoksia ja taide-esineitä sekä Leppävaaran ateljeen kalusteita. 

Albert_Edelfelt_11_2022_jari_nieminen_02

Albert Edelfelt

Kokoelmassa on taiteilijan maalauksia, luonnoksia, grafiikkaa, työvälineitä sekä laaja henkilöhistoriallinen aineisto. Museon esinekokoelmassa on myös runsaasti taiteilijalle ja tämän perheelle kuuluneita esineitä.