Tapahtumat

Museossa on syyslomalaisille uutta puuhaa! Raatihuoneen bingon lisäksi Holmin talossa on nyt väri- ja sanaleikkejä. Miltä Holmin talon herrasväki näyttäisi jos sinä saisit päättää? Ja millainen opastus kauppiaskotiin tulee, kun siihen keksii itse kaikki adjektiivit?

Meidän kokoelmissamme on noin 220 000 esinettä tai näytettä! Esinekokoelmamme on monimuotoinen alkaen esihistoriallisista löydöistä herkkiin luksus- ja taideteollisuustuotteisiin. Porvoolaisen Iris-tehtaan tuotannosta koostuva yli 300 esinettä sisältävä kokoelma on huomattavimpia Suomessa.

Taidekokoelmassa on mm. kuuluisan Albert Edelfeltin teoksia, Ville Vallgrenin laaja veistoskokoelma sekä monien muiden paikallisten taiteilijoiden töitä. Luonnontieteellinen kokoelma palvelee sekä näyttelytoimintaa että tieteellistä tutkimusta. Olemme erityisen ylpeitä kasvi- ja perhoskokoelmistamme. Lisää tietoa löytyy sivulta Laji.fi.

Kuva-arkiston vanhimmat kuvat ovat 1800-luvun puolivälin dagerrotypioita. Meidän tunnetuimmat porvoolaiset valokuvaajat ovat Eino Nurmi, Georg Christiernin, John Granlund ja Natalia Linsén. Historiallisessa arkistossa on asiakirjoja 1500-luvulta alkaen, mutta etenkin 1700-luvulta ja 1800-luvun alusta. Arkistossa on myös karttoja ja piirustuksia.

Uusimmat tapahtumat

Mitä tehdä