Suunnittele vierailusi

Porvoon museon näyttelytilat sijaitsevat Vanhassa Porvoossa, Raatihuoneentorin reunalla, osoitteissa Välikatu 11 ja Jokikatu 45. Museorakennukset ovat peräisin 1700-luvulta ja niissä sijaitsevat tilat eivät ole esteettömiä eikä niissä ole hissiä.

Suunnittele vierailusi_kapea

Saavutettavuus

Porvoon Vanha Raatihuoneentori sekä kaikki sinne johtavat kadut ovat kokonaisuudessaan mukulakivin päällystetyt.

Vanha raatihuone

Rakennuksen etuovelle johtaa viisi porrasta.

Rakennuksessa on kolme kerrosta ja näyttelyt ovat jakautuneet koko rakennukseen, niin että ensimmäisessä kerroksessa on kaksi näyttelyä, jonne ei nousta portaita ja yksi näyttely kellarikerroksessa, jonne laskeudutaan seitsemän porrasta. Näyttelyissä on istuimia, joissa voi levähtää.

Ensimmäisestä kerroksesta toiseen johtaa 19 porrasta ja toisesta kolmanteen 19 porrasta. Portaikossa on paikoittain kaide, mutta ei kauttaaltaan. Rakennuksessa ei ole hissiä.

Rakennuksessa ei ole yleisö-WC:tä.

Näyttelytiloissa ei ole käsijohtimia, joten näkövammaisten suositellaan tutustuvan näyttelyihin avustajan kanssa.

VanhaRaatihuone

Holmin talo

Rakennuksen etuovelle johtaa viisi porrasta. Heti etuoven sisäpuolella on seitsemän porrasta.

Rakennuksen takaovelle johtaa melko jyrkkä, mukulakivin päällystetty mäki. Etuovelta takaovelle on matkaa 50 metriä. Takaoven sisäpuolella on ramppi museokauppaan ja rakennuksen ensimmäisen kerroksen näyttely-/työpajatilaan.  

Näyttely on yläkerrassa, jonne johtaa 20 porrasta. Portaikossa on kaide, josta voi ottaa tukea. Rakennuksessa ei ole hissiä. Näyttelyssä on istuimia, joissa voi levähtää.

Yleisölle tarkoitetut wc-tilat sijaitsevat pohjakerroksessa, johon johtaa 18 porrasta.

Näyttelytiloissa ei ole käsijohtimia, joten näkövammaisten suositellaan tutustuvan näyttelyihin avustajan kanssa.

HolminTalo

Saapuminen

Auton pysäköinti

Porvoon vanhassa kaupungissa on pysäköintitilaa yksityisautoille hyvin rajallisesti. Museolla ei ole asiakkaille varattuja pysäköintipaikkoja näyttelytilojen yhteydessä. Lähin maksullinen pysäköintialue on 150 metrin päässä Rihkamatorilla ja lähin ilmainen pysäköintialue on 300 metrin päässä Kalevankadulla. Porvoon kaupungin yleisistä parkkipaikoista löytyy tietoa kaupungin sivulta

Linja-autolla

Porvooseen pääsee kätevästi linja-autolla sekä lännen että idän suunnasta kaupungin keskustaan.

Katso aikataulut: 
https://www.matkahuolto.fi/

Museossa

Vaatesäilytys

Naulakot ja lukolliset säilytyslokerot löytyvät eteisestä. Tavaroiden säilytys omalla vastuulla.

Valokuvaaminen

Museossa saa valokuvata ns. matkamuistokuvia vierailusta omaan käyttöön ilman salamaa tai jalustaa. Muun tyyppiset kuvaukset on sovittava erikseen: 040 838 0556 tai info@porvoonmuseo.fi

Eläimet

Lemmikkieläimille ei ole pääsyä museoon, mutta opaskoirat, avustajakoirat, kuulokoirat sekä hypokoirat ovat lämpimästi tervetulleita museoon avustaessaan omistajaansa vierailun aikana.