Planera ditt besök

Borgå museums utställningsutrymmen finns i Gamla Borgå, vid sidan av Rådhustorget. Adresserna är Mellangatan 11 och Ågatan 45. Museibyggnaderna är från 1700-talet och utrymmen i byggnaderna är inte tillgängliga. Det finns ingen hiss.

Suunnittele vierailusi_kapea

Tillgänglighet

Gamla rådhustorget i Borgå och gatorna som leder dit är alla belagda med kullerstenar.

Gamla rådhuset

Till byggnadens ytterdörr leder fem trappsteg.

Byggnaden har tre våningar och utställningarna är fördelade i hela byggnaden. På första våningen finns det två utställningar som man kommer till utan trappsteg och en utställning i källarvåningen, till vilken man går ner till med sju trappsteg. Det finns sittplatser i utställningarna där man kan vila sig.

Från första våningen till andra våninge leder 19 tappsteg och från andra våningen till tredje våningen leder 19 trappsteg. Det finns ställvis ett räcke, men inte längs med hela trappuppgången. Det finns ingen hiss i byggnaden.

Det finns inget WC-utrymme för publiken i byggnaden.

Det finns inga ledstänger i utställningsutrymmen. Vi rekommenderar därför att synskadade besöker utställningen tillsammans med en assistent.

VanhaRaatihuone

Holmska gården

Fem trappsteg leder till byggnadens ytterdörr. Genast innanför ytterdörren finns sju trappsteg.

Till byggnadens bakdörr leder en ganska brant backe belagd med kullerstenar. Avståndet från ytterdörren till bakdörren är 50 meter. Innanför bakdörren finns en ramp som leder till museibutiken och utställningsutrymmet/verkstadsutrymmet i byggnadens första våning.

Utställningen finns på över våningen, till vilken leder 20 trappsteg. I trappuppgången finns ett räcke som man kan stöda sig på. Byggnaden har ingen hiss. Det finns sittplatser i utställningsutrymmet där man kan vila sig.

WC-utrymmen för publiken finns på bottenvåningen, till vilken leder 18 trappsteg.

I utställningsutrymmen finns inte ledstänger. Vi rekommenderar därför att synskadade besöker utställningen tillsammans med en assistent.

HolminTalo

Ankomst

Bilparkering

Det finns begränsat med bilplatser för personbilar i Gamla stan i Borgå. Museet saknar parkeringsplatser reserverade för besökarna i närheten av utställningslokalerna. Det närmaste avgiftsbelagda parkeringsområdet finns 150 meter från museet på Krämartorget. Det närmaste avgiftsfria parkeringsområdet finns 300 meter från museet på andra sidan av Gamla bron. Uppgifter om Borgå stads allmänna parkeringsplater finns på stadens nätsidor.

Med buss

Man kommer smidigt med buss till Borgå centrum både från öst och väst. Se tidtabeller: https://www.matkahuolto.fi/sv

I museet

Klädförvaring

Garderob och låsförsedda förvaringsfack finns i tamburerna. Förvaring på eget ansvar.

Fotografering

Fotografering för eget bruk, s.k. turistbilder, och utan användning av blixt eller stativ är tillåtet i museet. 

Övrig fotografering enligt överenskommelse: 040 838 0556 eller info@porvoonmuseo.fi

Djur

Husdjur får inte medtas till museet, men ledarhundar, assistenthundar, signalhundar samt hypohundar är varmt välkomna med sina ägare.