Kiertonäyttely itäuusmaalaisista eläimistä

Hjalmar Lindfors

Porvoon museon kiertonäyttelysarja itäuusmaalaisista eläimistä – ensimmäisenä valokeilassa on lehmä

Porvoon museo – Itä-Uudenmaan alueellinen vastuumuseo tuottaa alueelle tärkeistä kotieläimistä kertovan kiertonäyttelysarjan. Näyttely nostaa valokeilaan eläimet, jotka ovat mahdollistaneet elämän itäisellä Uudellamaalla. Lapsille ja nuorille suunnattu näyttely viihdyttää myös aikuisia. Näyttelysarja toteutetaan viidessä osassa vuosien 2023–2026 aikana, ja ensimmäisen osan aiheena on lehmä.

Kiertonäyttely tuo museoiden ammattitaidon ja palvelut kaikkien ulottuville. Alueen paikallismuseoiden kanssa yhteistyössä tehdyt näyttelyt ovat varattavissa Porvoon museolta ja ne voidaan pystyttää pieneenkin tilaan. Lehmästä kertova näyttely on tehty yhteistyössä Sipoon kotiseutuyhdistyksen kanssa. Näyttelyn voi varata kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan 1.3.2023 alkaen.

”Kiertonäyttelyiden ajatuksena viedä näyttelytoimintaa sinne, missä aluevastuumuseon näyttelyitä ei välttämättä aiemmin ole ollut. Esimerkiksi kirjastot, nuoriso- ja seurantalot ovat mainioita paikkoja kiertonäyttelyille. Porvoon museon ja paikallismuseoiden yhteistyö tuo lisää itäuusmaalaista ulottuvuutta ja syvyyttä mielenkiintoisiin eläinaiheisiin. Osalle kotieläimet saattavat olla vieraampia, toisille taas kovinkin tuttuja. Helposti pystytettävän näyttelyn sisältöjä voidaan rikastaa vaikkapa omilla valokuvilla ja muilla aineistoilla. Tähän saa tarvittaessa vinkkejä meiltä.”, kertoo näyttelyn tuottanut kulttuuriperintötutkija Mai Joutselainen.

Porvoon museo toimii Itä-Uudenmaan alueellisena vastuumuseona ja kiertonäyttelytoiminta on osa alueellisesta museotyötä.

 

nainen_ja_lehma
Eino Nurmi