Till lärare

Museibesöket samt guidningarna och verkstäderna är gratis för skolor, daghem och läroinrättningar i östra Nyland. Guidningarna och verkstäderna är åldersanpassade.
Det pågående läsårets tema i Borgå är mångläskunnighet. Borgå museums undervisningstjänster har ett stort utbud som stöder detta viktiga tema. Kontakta museilektorerna för mer information.

JokilaaksonValtiaat1

Konkarongen

I Holmska gårdens nedre våning finns verkstadsutrymmet Konkarongen. I utrymmet ordnas verkstäder för skol- och daghemsgrupper, verksamhet för seniorer, olika evenemang för allmänheten, konserter och föreläsningar.

Temavandringar

Borgå museum erbjuder temavandringar för Borgåskolor och daghem. Promenaden tar c.45 min med start från Gamla rådhustorget. Klädsel enligt vädret.

Föreläsningar

Föreläsningar för skolklasser och daghemsgrupper kan reserveras, de förverkligas antingen i skolan/daghemmet eller via Teams. Föreläsningarna tar c. 45 minuter och lämpar sig för alla åldrar.

Kulturhistoriska föreläsningar

Konst- och stilhistoriska föreläsningar

Videoföreläsningar

Borgå museum har tillsammans med tidningen Itäväylä producerat en serie med videoguidningar som kan ses på Youtube eller via museets hemsidor. Se alla videon.

Kultis- och Mini-Kultis-verksamhet

Borgå museum ordnar verkstäder enligt Borgå stads program för kulturfostran på hösten i oktober-november och på våren i april-maj. Det går att få bidrag för transporten i samband med besöket.

Mer info om läroplanen för Kultis och Mini-Kultis finns på Borgå stads hemsidor. Läs mer.

Kalender

I kalendern hittar du de lediga tiderna för gruppbesök.

Dagis- och skolgrupper bör kontakta museilektorerna direkt.

Förfrågningar

E-postlista för lärare

Vill du få information direkt till din e-post? Anmäl dig till vår e-postlista hannele.tenhovuori@porvoonmuseo.fi